400.000 kr til syriske barn på flukt

Med en egen TOMS-kolleksjon og bilder fra flyktningleirer i Jordan har kunstner Martin Whatson og skomerket TOMS samlet inn over 400.000 kroner til Flyktninghjelpens arbeid for syriske flyktningebarn. Nå oppfordrer de andre i næringslivet til å bidra mer til vår tids største humanitære krise.


I vår ble Flyktninghjelpen den første norske giverpartneren for TOMS. I denne anledning laget den kjente «street art»-kunstneren Martin Whatson en egen kolleksjon for TOMS og bildekunst i samarbeid med syriske flyktningbarn i Jordan. 428.000 kroner har så langt blitt samlet inn, og beløpet fortsetter å øke. I tillegg har Flyktninghjelpen delt ut 60.000 par sko til syriske flyktningbarn på vegne av TOMS.

- TOMS jobber for å bedre livene til personer i nød, og det er veldig flott å kunne hjelpe syriske flyktninger til å få en bedre hverdag og muligheter til å få utdannelse. Å hjelpe andre er noe vi vil oppfordre andre i næringslivet også til å gjøre, sier daglig leder Otto R. Holmen i Why Not – den norske sko-distributøren til TOMS.


Penger til utdanning

Pengene vil gå til Flyktninghjelpens arbeid med å gi utdanning til syriske flyktningbarn i Jordan, Libanon og Nord-Irak.

-Vi er veldig takknemlige for støtten fra Whatson og TOMS. Pengene vil gjøre det mulig for oss gi tusener av sårbare flyktningbarn utdanning og nytt håp. I møte med den største fluktkrisen i vår generasjon er vi avhengig av at alle er med å bidra – og det er gledelig å se viljen til å hjelpe hos kunstnere, næringsliv og privatpersoner, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland.

 

Sterke motiver

Martin Whatson besøkte i våres flyktningleirene Zaatari og Azraq i Jordan, der han laget bilder sammen med de syriske flyktningbarna. Målet var at barna spontant skulle uttrykke sine tanker og følelser gjennom kunsten. Det ble mange sterke motiver, preget av deres opplevelser under krigen i hjemlandet. Bildene ble solgt til inntekt for Flyktninghjelpen.

- Det var et sterkt møte med barn som har opplevd ting barn ikke skal måtte gjennomgå. Jeg er glad for at jeg har fått mulighet til å bidra på min måte. Ingen kan redde alle, men alle kan gjøre noe, sier Whatson.Top 5 Sales