Blog

SPOTLIGHT FROM MGB: Norsk toppmodell Erjona Ala støtter Stiftelsen Organdonasjon!

Jun 19th 2014

 

I dag ønsker vi sette fokus på Stiftelsen Organdonasjon og dele deres blogginnlegg om MGB og Erjona Ala!

Norsk toppmodell gir 100.000 til Stiftelsen Organdonasjon gjennom TOMS-prosjektet ”Models giving back”.


Det amerikanske skomerket TOMS er kjent for å gi ett par sko til trengende barn for hvert par de selger av sitt populære fottøy. Nå gir de tre norske toppmodeller muligheten til å donere 100.000 kroner hver til et selvvalgt veldedig formål.

 

Erjona Ala valgte Stiftelsen Organdonasjon som sin hjertesak. Den unge, men allerede svært profilerte modellen, har et spesielt engasjement for organdonasjon. Hun har vokst opp med en nyresyk mor, som har fått et helt nytt liv takket være nyretransplantasjon. Hun beskriver tiden før transplantasjonen som vanskelig.


– Mamma har vært syk så lenge jeg kan huske. Hun hadde kun 15 prosent nyrefunksjon, og gikk lenge i dialyse og gjennom mange operasjoner. Samtidig var hun hele tiden så tapper og positiv. Jeg glemmer aldri den dagen pappa ringte og sa at mamma skulle få en ny nyre, sier Ala.


Den første tiden etter transplantasjonen tilbrakte hun med moren på Rikshospitalet. Der ble de kjent med andre pasienter som hadde fått en ny start, noe som gjorde inntrykk.
Ala er svært takknemlig for at så mange sier ja til organdonasjon, og glad for at hun kan støtte Stiftelsen Organdonasjon sitt livreddende arbeid.


– Det er kjempeviktig å sette fokus på dette. Organdonasjon redder ikke bare livet til den som får organ, men gjør også noe med livene til alle rundt; Det blir på en måte en ny start for alle. For familie, slekt, kjente og kjære, sier den engasjerte fotomodellen.


TOMS har i forbindelse med prosjektet lansert en eksklusiv skomodell, kun tilgjengelig i 500 eksemplarer i Norge. 200 kroner av hvert solgte par vil gå til Stiftelsen Organdonasjon sitt arbeid, totalt 100.000 kroner.


– Dette er midler som vi vil bruke til å få budskapet om organdonasjon ut til enda flere. Et budskap som gir håp til alle som venter og deres familier, sier Hege Lundin Kuhle, daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon.


Kampanjen, den første av sitt slag i Norge, vil gi organdonasjon verdifull og viktig oppmerksomhet, og frontes av TOMS i samarbeid med ELLE, og utvalgte skoforhandlere over hele landet.

text from stiftelsen Organdonasjon

» les mer

SPOTLIGHT FROM MGB: Toppmodell Siri Tollerød gir penger til 4Africa!

Jun 16th 2014

 I dag ønsker vi å spotlighte 4Africa som har skrevet et spennende blogginnlegg om en av våre MBG modeller, Siri Tollerød!

Toppmodell Siri Tollerød gir penger til 4Africa

Hun har vært en av Norges aller mest suksessrike fotomodeller. Nå banker Siri Tollerød (26) sitt hjerte for 4Afrika.

Brief English translation: The beautiful Norwegian topmodel, Siri Tollerød, has chosen 4frica as “her” organization when she in this month’s Norwegian fashion magazine, Elle, is one of the faces of the project Models Giving Back. The project allows three Norwegian topmodels to donate money for a good cause. We are humble and grateful that we were the ones coming to Siri’s mind – this truly means a lot to us!


(Toppmodell Siri Tollerød med nydesignet Win Win by 4Africa-smykke. (Foto: Frida Kildal))

En slank skikkelse veiver med hendene. Det vakre ansiktet lyser opp når hun ser oss.

- Beklager at jeg er sen! Jeg leste til eksamen og glemte helt hva klokka var.

Siri Tollerød ler. 4Africa har vært så heldige å få stjele litt av den skjønne modellens dyrebare eksamenstid for å høre om hvorfor hun nå velger å donere penger til oss.

- Det var tanten min som først introduserte meg for 4Africa. Hun og kusinen min har vært i Uganda og hjulpet til litt i huset i Mutungo. Jeg falt veldig for prosjektet da jeg hørte om det. Det er virkelig gøy å få denne muligheten til å bidra, forteller Siri engasjert.

Prosjektet hun nå er en del av har fått navnet Models Giving Back og er et samarbeid mellom den amerikanske skoprodusenten TOMS og den norske utgaven av motemagasinet Elle.

TOMS’ forretningsidé går ut på at for hvert par sko man kjøper, gir de et par til barn som trenger det enda mer. Og det var slik ideen rundt ”Models Giving Back” ble født. I juni-utgaven av Elle poserer tre norske modeller i TOMS’ sommerlige tøysko.

Noe av overskuddet fra salget av TOMS ”Models Giving Back” spesialkolleksjon gjør at hver av modellene har fått velge seg én ideell organisasjon å donere penger til. Siri valgte 4Africa.


                     ((F.v.) Mona Rege, Line Svingen, Siri Tollerød og Elin Zenker Aune på den amerikanske ambassadens residens i Oslo,
hvor “Models Giving Back” ble lansert. (Foto: Hanna Sommerstad))

 

Tror på business og bistand
Siri forteller at hun har stor sans for business og bistand-modellen 4Africa bruker, og at hun har sterk tro på hjelp til selvhjelp-konseptet.

- Det er så flott at kvinnene ikke bare lærer et håndverk, men at det også få undervisning i andre hverdagsutfordringer i tillegg til å lære business skills, sier hun og legger til:

- Hvis du hjelper en kvinne, hjelper du hele familien hennes også. Jeg tror kvinner føler seg ekstra bundet til sine barn, og på den måten blir de også ekstra opptatt av å overføre den kunnskapen de får til barna sine, enten det er et håndverk, informasjon om helse og smittefare eller gode ernæringstips. På den måten kan kanskje barna få et enda bedre liv enn de selv har hatt. Det har så store og positive ringeffekter. Jeg tror hjelp til selvhjelp er nøkkelen til en bedre verden!

Siri snakker entusiastisk. Hun mener at det å ha en tilhørighet et sted, er veldig viktig.

- Det er så flott at disse kvinnene som virkelig trenger det, får et sted å gå til hver dag og muligheten til å skape en inntekt for seg selv og familien sin, sier hun.

- I tillegg tror jeg det har mye større effekt å gi pengene til en liten organisasjon som deres, i stedet for til en stor bistandsorganisasjon hvor mye av pengene antagelig hadde gått med til administrasjon.

Vil spre budskapet
Det var høsten 2013 at Siri for alvor ble kjent med 4Africa. Da hjalp hun til på et moteshow hvor våre produkter ble vist frem.

- Jeg liker produktene skikkelig godt! Jeg har et armbånd og et heklet sjal selv. Sjalet kjøpte jeg egentlig som en gave til en venn, men så måtte jeg bare beholde det. Det er så deilig. Og så er det ekstra flott at alt er håndlaget og ”one of a kind”. Og inntektene går jo dirkete til de som har laget det. Det syns jeg er kjempekult!


(Siri Tollerød i samtale med 4Africa. (Foto: Frida Kildal))

Sørlandsjenta forteller videre at hun er veldig imponert over hva 4Africa har fått til på bare to og et halvt år.

- Jeg har veldig lyst til at flere skal få vite om dere og støtte dere. Det er også noe av grunnen til at jeg velger å donere ”mine” penger til dere nå. Jeg tenker at med den effektiviteten dere har vist, er det jo helt supert om enda flere støtter dere sånn at dere får muligheten til å fortsette å utvikle dere og vokse enda mer – og klare å bli selvstendige innen 2017, som jo er målet. Det håper jeg virkelig dere får til, sier hun.

Ønsker seg til Afrika
Vi spoler litt tilbake. Siri Tollerød var bare ungjenta hun ble oppdaget av en modellspeider på et kjøpesenter i hjembyen Kristiansand. Da hun først hoppet på modelltoget, tok det ikke lang tid det tok av. I rundt seks år gjorde hun kampanjer for kjente merker som Miu Miu og Sephora og prydet coveret på store motemagasiner som Vogue, Elle og Harper’s Bazaar.

Men for to år siden ble catwalk byttet ut med lesesal da sørlandsjenta bestemte seg for å ”pensjonere seg” som modell. Hun søkte seg inn på bachelor i PR og kommunikasjonsledelse på Handelshøyskolen BI og har nå ett år igjen av graden sin.

- Jeg har funnet et felt jeg virkelig har lyst til å jobbe innenfor. Men akkurat hvor og hvordan, vet jeg ikke ennå. Akkurat nå jobber jeg med årets brillemodell for Specsavers, der en heldig vinner får en tur til Tanzania, hvor Specsavers har et prosjekt. Det gir veldig mersmak.

- Jeg har virkelig lyst til å reise til Afrika snart. Det står høyt på lista, sier sørlandsjenta, og avslører at hun har vurdert å reise til Uganda for å besøke 4Africa-huset i Mutungo.

- Det hadde vært veldig gøy å se hvordan dere og kvinnene jobber der nede – og å få oppleve noe helt annet, sier hun.

- Hva slags kvinner inspirerer deg?

- Jeg blir veldig inspirert av sterke og selvstendige kvinner som klarer å utrette noe og hjelpe andre igjen. Det er et ideal jeg prøver å leve opp til. Jeg prøver å hjelpe andre, bevisst eller ubevisst. Det er en holdning de fleste burde ha med seg. Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg!

- Hva tenker du om at det ”afrikanske” kvinneidealet er så annerledes enn det du finner i vesten?

- Jeg skjønner godt at de afrikanske kvinnene reagerer på hvordan vi ser ut. Men jeg syns at alle kvinner er vakre. Selvtillit er veldig vakkert. Og når en kvinne liker seg selv så utstråler hun det, og da blir hun med ett enda vakrere. Alle er født inn i forskjellige kropper. Det å ta vare på kroppen og ha en sunn og frisk kropp tror jeg er det viktigste, enten du er høy eller lav, tjukk eller tynn. Vær stolt av den du er og få det fram i gjennom utstrålingen din!

 
(Siri Tollerød med Win Win by 4Africa-clutchveske og nydesignet Win Win by 4Africa-smykke. (Foto: Frida Kildal))

 

Win Win by 4Africa-produktene Siri bærer på bildene er (og vil bli) tilgjengelig fra vår nettbutikk. Sjekk den ut HER!

Butikkene som forhandler TOMS X ELLE - MODELS GIVING BACK skoene: HER!

All images and text from 4africa.

 

» les mer

TOMS x ELLE - MODELS GIVING BACK!

Jun 12th 2014

 

Har du sett det siste nummeret av ELLE?!

 

 

 

TOMS Norge har slått seg sammen med motemagasinet ELLE og 3 av Norges hotteste fotomodeller for et spennende og eksklusivt prosjekt; MODELS GIVING BACK!

Hver modell har blitt stylet av Storm Pedersen og Petra Middelthon med hvert sitt eksklusive par TOMS sko, en del av inntektene fra hvert par TOMS som selges går til en lokal veldedighet valgt av modellen (bare 500 par av hver skomodell vil bli solgt i Norge):

 

 

Siri Tollerød: 4Africa - 4Africa ble etablert i 2011 av tre norske kvinner. I 4Africa-huset I Uganda produseres vakre produkter du blir stolt av å bære. Hvert unike smykke, klesplagg og veske er håndlaget med et særpreget afrikansk-skandinavisk design. Inntektene gir nærmere 50 fattige/HIV-positive kvinner verdigheten av å skape et levebrød for seg og familien sin. 4Africa vil gi kvinnene respekt, støtte og kunnskap. Ærlig arbeid bør være en menneskerett.

Aleksandra Ørbeck-Nilsen: Nanofasa - Nanofasa Conservation Project er et prosjekt som støtter opp om bevaringen av øko-systemet og verdens eldste stammekultur på en bærekraftig måte. Jeg synes at kultur og natur er fargene i verden, og mangel på dem vil gjøre at vi mister vårt opprinnelige fokus, som handler om å forstå at vi er en liten del av noe stort og at vi sitter på mye ansvar.

 

Erjona Ala: Stiftelsen Organdonasjon - Mange har reddet livet – eller fått et helt nytt liv takket være organdonasjon. Dessverre er det ikke nok organer til alle som trenger det. I dag står over 300 nordmenn på venteliste. I Stiftelsen Organdonasjon jobber vi for at alle som trenger det, skal få et nytt organ. Jo flere som sier ja, jo flere liv kan reddes. Vårt budskap er enkelt: Fyll ut donorkort og snakk med dine pårørende!

For hvert par som selges, vil TOMS Norge donere 100 kroner til den valgte veldedighet .... Og hver av våre forhandlere vil matche den donasjon! Det er totalt 200,- per par, og hele 100.000, - som blir donert til hver veldedighet!

I tillegg må du ikke glemme at TOMS er et One for One selskap. De 1500 parene TOMS sko skal selges in forbindelse med ELLE/Models Giving Back prosjektet, vil også generere 1500 par sko til barn i nød.

Sjekk ut mer om saken i dette nummeret av ELLE! ELLE nr. 7 er i butikkhyller over hele landet fra mandag 16. juni.

Butikkene som forhandler skoene:


Akershus
Bekkestua Sko avd Sandvika
DNA Ski
SkoSko

Aust-Agder
DNA Arendal

Buskerud
DNA Magasinet avd Drammen

Hedmark
DNA Hamar

Hordaland
Retro Bergen
Lille Vinkel Sko Bergen
Scabal Bergen
Infinity Lagunen
DNA Åsane
SheShe

Møre og Romsdal
Siri Shoes & More
Dale Woman Avd. Moa

Nordland
Sko og Sånt
Royal Sko

Oslo
Lille Vinkel Sko Majorstuen
Shoe Lounge Grünerløkka
Shoe Lounge Hegdehaugsveien
Agnar Hagen Sko
Grensen Sko CC Vest
Grensko Sko avd Byporten

Rogaland
Lille Vinkel Sko Stavanger
Fontana
Sko Nå
Mocca Sko
Eurosko Amanda Storsenter
DNA Vågen

Sogn og Fjordane
DNA Sogndal

Sør-Trøndelag
Retro Trondheim
Boutique Bello avd Sirkus
Suuz

Telemark
Trend Sko Down Town
DNA Arkaden avd Skien Storsenter

Troms
MAS

Vest-Agder
Tønnesen Mandal
Sørensen Sko

Vestfold
Kammegaten Sko
Bogart

Østfold
Boomerang
DNA Mosseporten

 


  Bilder av Isabelle Watson
 

 

 

» les mer

What’s in your closet? United Nude designer: Dor Chen

Jun 7th 2014

 

 

Dor Chen (34), designer at United Nude for almost three years is showing his favorite personal belongings.

What’s his favorite stuff and what makes him happy...

1. FLX Loafer, a sample that never made it to production.

2. Hand made combs, one for my head and one for my beard.

3. I have something with stationary products. I simply love them. These are some of my pens and pencils.

4. Also in the category stationary products, you can see my sketchbook and Chinese wood block prints book in black and white with some cool graphics.

5. Some of my favorite T-shirts. Black and white are more or less the only colors I wear. It is not by rule, but it simply turns out this way.

6. The Monkey, I bought him in Tulum Mexico, it’s a part of collection of dolls I collect whenever I’m travelling around the world.

7. My UN square wallet made from black croc embossed leather.

8. An XL leash I hand made for my keys, so it’s more difficult to lose them.

9. This mini Jambox by Jawbone is a wireless speaker. I take it wherever I go. Music is an essential part in my life.

10. Whatever weather it is, I can’t live without my Ray Ban Wayfarer and my optical pair of glasses.

11. IPhone 5- makes life easier.

12. YSL L’HOMME, my fragrance.

13. The United Nude high-tops in black are absolutely my pick when it comes to luxury sneakers.

14. I like to work with wood lasts. This is almost an antique one. Old material always inspires me, so this is just one of the things that’s very important to me as a shoe designer.

15. Black skinny jeans, now that’s a rule.

16. The Sony RX-100, is the best pocket camera. Just point and shoot.

17. MacBook air

» les mer

A LOOK AT PODOCONISIS

Jun 3rd 2014

 

 

A LOOK AT PODOCONISIS

 

While on his first trip to Ethiopia, TOMS Founder Blake Mycoskie learned of a debilitating disease called podoconiosis, or podo for short. Podo is the extreme swelling of the legs due to an irritant soil found in certain countries around the world. According to the WHO, there are about 4 million people around the world affected with podo, with the majority of those living in Ethiopia. We’ve come a long way from when Blake first learned about podo in Ethiopia, but there’s still much more to come. To learn more about podoconiosis and TOMS’ efforts, watch this video.

 

 text and video from here

» les mer
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
Top 5 Sales