NRC x TOMS by Martin Whatson

Våren 2015 starter Flyktninghjelpen (NRC) med å dele ut TOMS-sko til barn i flyktningleire i Jordan og Nord-Irak. 50.000 par canvas-sko og 10.000 par vintersko skal gis ut til syriske flyktninger.

 

For å markere dette samarbeidet lager street artist Martin Whatson en egen design på en limited edition TOMS-sko. 1500 par sko blir dekorert med dette designet, hvor 200 kroner kommer til å gå til Flyktninghjelpens arbeid. Totalt 300.000 kroner.

Whatson har selv vært i to flyktningleire i Jordan, Zaatari og Azraq. Her holdt han workshops med barna, og sammen lagde de street art på noen av veggene i flyktningleirene. Sammen med norske barn gjorde Whatson live street art på Egertorget på en vegg av skoesker.

Gjennom dette prosjektet ønsker TOMS Norge å gjøre en forskjell for de tusener av barn som per i dag lever i veldig vanskelige kår i de ulike flyktningleirene. Både i form av å gi sko, penger og ikke minst fortelle og snakke om deres situasjon.

Det hjelper å bry seg og det hjelper å gjøre noe. Gjør man ikke noe, skjer det ikke noe.

Ønsker du å bli fadder hos Flyktninghjelpen – Send sms med FADDER til 2454

Om TOMS:
TOMS ble startet i 2006 av amerikaneren Blake Mycoskie. Fra starten har selskapet hatt en One for One-filosofi – for hvert par sko som blir kjøpt, gir man et par til barn som trenger det. Siden oppstarten har TOMS gitt bort over 35 millioner skopar i over 70 ulike land.
www.toms.com

Om Flyktninghjelpen (NRC):
Flyktninghjelpen er en uavhengig, humanitær organisasjon som gir hjelp, beskyttelse og varige løsninger til mennesker på flukt over hele verden. Flyktninghjelpen fremmer og beskytter rettighetene til mennesker på flukt i eller utenfor eget land. De er den eneste norske organisasjonen som er spesialisert på internasjonalt arbeid med denne målgruppen og hjelper der nøden er størst.
www.nrc.no

Om Martin Whatson:
Martin Whatson er en norsk street art kunstner. Mens han studerte kunst og grafisk design på Westerdahls School of Communication i Oslo, oppdaget han stensiler og den urbane kunstscenen. Etter å ha fulgt grafitti og dens utvikling, startet han sin egen stensilproduksjon for over 10 år siden.
Whatson har gjort en rekke utstillinger både i Norge, og i utlandet.
www.martinwhatson.com

Top 5 Sales